Weerstand verbeteren met vitamine D

Vitamine D, niet alleen voor sterke botten, maar ook voor spieren en weerstand.
Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt.
Veel mensen hebben door gebrek aan zonlicht een licht vitamine D tekort aan het einde van de winter. Hierdoor kan de weerstand verminderd zijn en is de vatbaarheid voor o.a. griep en verkoudheid groter.
Dit vitamine D tekort kan met supplementen worden aangevuld. Ook zit het in de voeding, o.a. in vette vis en margarines en boter (melkvet).
Er zijn supplementen te koop van 10 -25 mcg. Die zijn veilig. Combineer deze supplementen met vet. Vitamine D is een vetoplosbare vitamine en wordt samen met vet beter opgenomen. U kunt ook voor levertraan kiezen.
Teveel aan vitamine D is schadelijk. Neem niet meer dan 50 mcg per dag.
De Gezondheidsraad heeft adviezen voor bepaalde groepen mensen. Kijk op hun website voor meer informatie.

Supplementen kunnen gezonde voeding niet vervangen. Gezond eten (b.v. volgens richtlijnen van het voedingscentrum ) en minimaal 1,5 liter drinken is belangrijk voor de weerstand.

Wanneer u medicijnen gebruikt is het verstandig om eerst met arts of apotheker te overleggen voor je supplementen gaat gebruiken.

Heeft u vragen ? Vul het Contactformulier in.

Related Post

HooikoortsHooikoorts

Hebt u hooikoorts of een andere pollen allergie ? Dan geef ik graag tips, om klachten te verminderen en het gebruik van medicijnen te beperken. Ikzelf heb goede ervaring met voeding

Scroll Up