Vitamine C verhoogt de weerstand tegen het corona virus

Groente en fruit met veel vitamine C

Fijnchemiebedrijf DSM uit Heerlen steunt de strijd tegen het coronavirus met de donatie van 106 miljoen vitamine C-pillen aan de ziekenhuizen in en rond Wuhan in China.

Dit staat in de Limburger op 26 februari 2020.

Als je goed zoekt, vind je inderdaad veel informatie over het verbeteren van je weerstand tegen virussen met vitamine C.

Daarom begrijp ik niet, dat er geen enkel advies te vinden is, om extra vitamine C te gebruiken. Als je medicijnen gebruikt, is het verstandig om eerst met arts of apotheker te overleggen voor je supplementen gaat gebruiken. Meestal is het geen probleem.

Ik neem zelf nu 500 mg per dag, aangevuld met een laag gedoseerde multi vitamine en vitamine D.

Vitamine C is veilig, maar neem niet zomaar meer dan 1000 mg. Raadpleeg dan eerst een deskundige.

Vitamine D is veilig tot 50 mcg. Meestal is 20 mcg voldoende, behalve bij een aangetoond tekort. Zie ook de blog over vitamine D.

Een eenduidig advies is er niet. Laat je goed informeren en maak een bewuste keuze.

Supplementen zijn een aanvulling op gezonde voeding en nooit een vervanging.

Een gezond dagmenu staat op deze website. Ook bij het Voedingscentrum, voeding voor goede weerstand is veel informatie te vinden.

Vragen kun je stellen via het contactformulier.

Er zijn veel adviezen veel adviezen die niet wetenschappelijk bewezen zijn. Vaak zijn ze wel gezond en goed voor de weerstand. Bijvoorbeeld : drink voldoende, 1,5 tot 3 liter. Een goede keuze is groene thee. En let op je ademhaling, vooral goed uitademen is belangrijk.

Related Post

HooikoortsHooikoorts

Hebt u hooikoorts of een andere pollen allergie ? Dan geef ik graag tips, om klachten te verminderen en het gebruik van medicijnen te beperken. Ikzelf heb goede ervaring met voeding

Scroll Up